Calorii Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas

Aliment: Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas

Calorii: 434

Tinand cont ca vorbim despre un aliment din categoria „seminturilor”, ne asumam faptul ca vorbim despre un numar destul de mare de calorii. De exemplu, 100 grame de Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas contin nu mai putin de 434, ceea ce este destul de mult as spune eu, mai ales in cazul in care tineti si o dieta.

Am facut putin mai jos un mic tabel in care se pot vedea valorile nutritionale din Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas.  Nu stiu daca te intereseaza sa vezi doar numarul de calorii, sau daca vrei sa vezi si restul valorilor nutritionale, insa le gasesti in tabel.

calorii Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas

Tabel nutritional in care puteti vedea cate calorii, proteine, lipide, carbohidrati si fibre are 100 grame de Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas.

Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas calorii
Calorii
434 calorii
Proteine
16.5 g proteine
Lipide
27.5 g lipide
Carbohidrați
50 carbohidrati
Fibre
39.8

Ne ingrășam de la Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas? 🙂

Ar fi culmea sa zicem ca ne ingrasam de la seminte, insa trebuie avut grija la numarul total de calorii care ne ies la sfarsitul zilei. Dat fiind faptul ca 100g de Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas are 434 calorii si 16.5 grame de proteina, nu va pot recomanda decat sa incercati sa fiti in limitele recomandate de specialisti in ceea ce priveste numarul de calorii consumate zilnic:

  • Barbati: 2700 kcal/zi
  • Femei: 2000 kcal/zi
  • Proteine: 1.2 g/kgcorp/zi
  • Lipide: 1.2 g/kgcorp/zi
  • Glucide: 4-5 g/kgcorp/zi

Nota: acestea sunt recomandate pentru persoanele cu un stil de viata normal. Sportivii, persoanele aflate la dieta, cele care sufera de anumite afectiuni sau sunt sub tratament, vor avea nevoie de aporturi diferite, motiv pentru care este bine sa ascultati sfatul medicului in ceea ce priveste alimentatia.

Ne putem ingrasa de la Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas?

Este o intrebare foarte generala.  Folositi informatiile din tabelul de mai sus (100 g de Seminte de floarea soarelui prajite albe Elmas are 434 calorii) si faceti-va singuri calculele cu privire la numarul de calorii pe care le consumati zilnic. Excesele (de orice fel) pot duce intr-o singura directie si nu, nu este cea buna.

Leave a Reply